

Bahan-Bahan:-
6 ekor ketam - potong 2, cuci, gaul dgn corn flour dan garam skit. Goreng separuh masak
2 biji telur
4 ulas bawang putih - dicincang
3 sudu besar cili kisar
4 sudu besar sos cili
3 sudu besar sos tomato
2 sudu besar sos tiram
sedikit air
garam dan gula secukup rasa
Method:-
Panaskan minyak. Tumis bawang putih sampai naik bau dan masukkan cili kisar.
tambah sedikit air, biar kejap sampai agak kering.
masuk semua sos yang ada. kalau suka kering, x yah tambah air.
masuk perasa (kalau xnak pun xpe sebab sos tu dah cukup rasa) dan ketam. gaul kejap then masukkan telur. biar telur tu masak sket baru kacau supaya telur tu berketul2 dan tak terlalu hancur.
bila telur masak dan semua bahan dah sebati, tutup api dan siap untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment